ASO Mucitleri Sanayiciyle Buluşturacak

Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "TechAnkara Proje Pazarı"na katılarak sergilenmeye değer bulunan projeleri inceleyerek hayata geçirilmesi için çalışacak özel bir teknik komite kurdu.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 24 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek TechAnkara Proje Pazarı’na katılmak için başvuran 400’den fazla projenin 96’sı titiz bir inceleme sonucunda sergilenmeye değer bulundu. Ankara Sanayi Odası bu süreçte yakından çalıştığı Ankara Kalkınma Ajansı’yla işbirliğini projelerin hayata geçirilmesi konusunda sürdürmek için de bir çalışma başlattı. Ankara Sanayi Odası bünyesinde kurulan bir teknik komite, projeleri tek tek inceleyerek ilgili ASO üyesi sanayicilere yönlendirecek.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bu yıl sergilenmeye değer bulunan medikalden, lojistik sektörüne, uzaktan erişim sistemlerinden, üretim otomasyonlarına kadar pek çok alanda yenilik ve kolaylık sağlamaya yönelik 96 projenin içeriklerini tek tek inceleyerek bazılarının yönlendirmesini kendisi yaptı. Özdebir, 24 Aralık 2015 tarihinde TechAnkara Proje Pazarı’nın açılışına katıldıktan sonra bazı projelerin yöneticileriyle özel bir görüşme de yapacak.

Özdebir, bu organizasyonun önemine de dikkat çekti ve yüksek katma değerli üretim için kesinlikle "icat çıkarmamız" gerektiğini belirterek, "Cari işlemler açığını düşürmek ve ekonomik büyümeye bir tehdit olmaktan çıkarmak için yerli kaynaklarımızdan daha fazla ve etkin bir biçimde yararlanmak, inovasyona ve yüksek teknolojilere yönelerek içeride yaratılan katma değeri artırmak zorundayız" dedi.

Türkiye’nin toplam ihracatı içinde ileri teknoloji ürünlerinin payının yüzde 4’ün altında olduğunu da belirten Özdebir, "Bu düşük oran ihracatımızın düşük katma değerli olduğunu göstermekte, ortalama değerini de düşürmektedir. Hem ülkemiz hem de Ankara sanayinin daha kârlı olmasını sağlamak ve şirketlerimizi daha yüksek teknolojiye yöneltmek için çaba göstermeliyiz. Bunun için de gençlerimizden icat çıkarmalarını, sanayicilerimizden de bunları inceleyerek ticarileştirilmesi konusunda destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA