İzmir'de Muhabire Yapılan Saldırı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, CHP Balçova delege seçimlerinde Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Elif Demirci'ye sözlü ve fiili saldırıda bulunulmasını kınadı.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, Balçova'da dünkü delege seçimlerinde Demirci'nin sandık başında fotoğraf çekerken partili bir kadının fiziki müdahalesine maruz kaldığını bildirdi.

Saldırıyı gerçekleştirenin kadın olmasının üzüntülerini daha da artırdığını belirten Dikmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuya ve gazetecilere açık bir alanda görevi başındaki kadın muhabir arkadaşımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunulması, görevini yapmasının engellenmesi, fotoğrafların silinmesi 'vandallıktır'. CHP gibi, bütün kişi hak ve özgürlüklerine saygılı olduğunu deklare eden, basın özgürlüğünün yılmaz savunucusu olacağını belirten bir partide bu kişilerin asla barındırılmaması gerekir. Saygıdan nasibini almamış bu kişiler, partinin adını da kirletir.

Muhabir arkadaşımız Elif Demirci'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu çirkin olayı esefle kınıyor, partinin tüm organlarından ve yetkili ağızlardan özür beklediğimizi vurguluyoruz. Sorumlular hakkında derhal disiplin sürecinin başlatılacağını da umut ediyoruz."

Kaynak: AA