'Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik Konferansı'

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Direktörü ve Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan, "Dil sekülerleşti, içeriğini, ruhunu yitirdi, dayanaklarını yitirdi. Türkiye'de yaşayan insanlar artık düşünme yetilerini ve yeteneklerini yitirdiler. Dil gittiği zaman, din gider. Din, kendisini dille ifade eder" dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Falkültesi'ne bağlı Mefküre Kültür, Sanat, Düşünce Topluluğu'nun yeni eğitim-öğretim yılı açılış programı nedeniyle düzenlenen "Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Kaplan, "düşünür" kavramının tanımını yaptı.

Kavramın Cumhuriyet tarihi sürecinde icat edildiğini belirten Yusuf Kaplan, düşünür kavramının içi dolu olsa da aktörünün olmadığını savundu.

"Düşünür" kavramının kişi olarak karşılığının olmamasının ve bu bağlamda dilin sekülerleşmesinin ciddi bir sorun olduğunu açıklayan Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dilin sekülerleştirilmesinde İslami konunun içeriğinin, muhtevasının boşaltılmasında yaşadığımız en büyük cinayet, dilin sekülerleştirilmesidir. Modernleşme sürecinde yaşadığımız en büyük felaket budur. Dil sekülerleşti, içeriğini, ruhunu yitirdi, dayanaklarını yitirdi. Türkiye'de yaşayan insanlar artık düşünme yetilerini ve yeteneklerini yitirdiler. Dil gittiği zaman, din gider. Din, kendisini dille ifade eder."

Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA