Toroslar Belediye Meclisi Toplandı

Toroslar Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Meclisi Toplandı
Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın başkanlığındaki toplantı, Toroslar Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin oylanarak kabul edilmesiyle başlayan toplantıda, 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 3. maddesine göre, Yalınayak Mahallesi’nde yapılacak olan kadastro çalışmalarında, kadastro ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere, Yalınayak Mahallesi’nde ikamet eden kişiler arasından 6 bilirkişinin belirlenmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından gündemin 4. maddesinde yer alan, Çukurova Belediyeler Birliği tarafından 8-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Balkan ülkelerinden Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’a gerçekleştirilecek olan teknik araştırma ve inceleme programına katılacak 5 meclis üyesinin belirlenmesine ilişkin teklif görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda programa İbrahim Kaya, Serpil İçel, Cemal Yaz, Gülbahar Kuşaydın ve Şükrü Güven’in katılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Toplantıda ayrıca, belediyede 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapmakta olan memurlar ve sözleşmeli personeli kapsamak üzere Toroslar Belediyesi’ndeki yetkili sendika ile Toroslar Belediyesi arasında sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya yetki verilmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinde yer alan plan değişikliği teklifleri ve ihtisas komisyonlarından gelen raporlarında görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısı, aralık ayında yapılacak olan meclis toplantı tarihinin, 1 Aralık 2015 olarak belirlenmesiyle son buldu.

Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek, "1 Kasım Pazar günü yapılan seçimlerde çıkan sonuçların, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemiz, adaletin herkese sağlıklı bir şekilde yansıyacağı, ülkenin her ferdinin, her hakkının korunduğu insan hakları ve demokrasinin daha üst noktalara geldiği bir anlayış ile yönetilir diye ümit ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA