Tokat'ta 4. Tarım Ve Hayvancılık Fuarı

Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda en iyi keçi yarışması düzenlendi.

Tokat'ta 4. Tarım Ve Hayvancılık Fuarı
Tokat OSB’de Senatex Fuar Alanı’nda Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve KOSGEB desteğiyle 4. Tarım Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılışına Tokat Valisi Cevdet Can, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel Ayhan, GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Tokat TSO Meclis Başkanı Ali Özer ve birçok daire ve kurum müdürü katıldı.

Açılış öncesi ise ‘en iyi keçi’ yarışması düzenlendi.

Jüri tarafından 15 keçi arasından Pazar ilçesinin Üzümören beldesinden Ali Urgun’a ait 150 kilo ağırlığındaki 4 yaşındaki kıl keçi seçildi. Vali Can, en güzel keçiye cumhuriyet altını taktı.

Fuara katılan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel Ayhan, Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin kıl keçisi olduğunu kaydetti.

Bu arada 10 günlük kuzu fuarın gözdesi oldu. Fuara katılanlar sevimli kuzuyu severek fotoğraf çekindi.

FUARA 35 İLDEN KATILIM OLDU

Törende konuşan Vali Can, Zile Panayırı örneğinden yola çıkarak Tokat’ın fuar kültürüne Osmanlı dönemlerinden beri alışık olan bir kent olduğunu söyledi.

Önümüzdeki süreçte bölgesel anlamda ve geniş çaplı bir organizasyonla Tokat’ta fuar gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Vali Can, bu doğrultuda yapılacak çalışmalara Tokat’ı bütünüyle dahil etmeyi planladıklarını ifade etti.

TSO Meclis Başkanı Özer ise, fuarların ekonomiye yaptığı katkıya dikkat çekerek, “Bugünden itibaren 4 gün boyunca 35 farklı ilden katılımcının olduğu Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın açılışını yapıyoruz. Tokat’ın tamamı ve komşu illerin birçok yakın köy, belde ve ilçelerinden araçlarla çiftçilerin de taşınacağı bu büyük organizasyona tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

Fuar, 15 Kasım 2015 tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: İHA