Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Atlıakın Açıklaması

"(Engelli yaşam merkezleri) Bu konunun gündeme alınması ve devlet eliyle bu işin yapılıyor olması bizim için oldukça heyecan verici"

BURSA - Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesi açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan engelli yaşam merkezi konusuna ilişkin, "Bu konunun gündeme alınması ve devlet eliyle bu işin yapılıyor olması bizim için oldukça heyecan verici" dedi.

Atlıakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin ihtiyaçlarının son yıllarda fazlaca gündeme getirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Erişilebilirlik, algı ve iş yaşamında engellilere yönelik eksikliklerin, sağlıklı bireylerin engellilerle iş birliği içinde olması ve onların destekleriyle giderilebileceğini vurgulayan Atlıakın, şöyle devam etti:

"Daha önce nüfusun yaklaşık yüzde 70-80’i köylerde yaşarken şimdi neredeyse yüzde 80’i kentlerde yaşıyor. Engelli vatandaşlarımızın problemleri de daha çok bu kentleşmeden kaynaklanıyor. Köylerde bir şekilde ihtiyacımızı görüyorduk, sosyal destek kolay ve pratikti, köylerde sosyal hayatın içindeydik fakat şehre gelince evden çıkamaz olduk. Engelli vatandaşlarımızla modern hayat içerisinde modern araçları kullanarak kimseye ihtiyaç duymadan yaşamayı hedefliyoruz. Meclis'e giren engelli milletvekilimiz Bennur Karaburun ile önümüzdeki dönem hem Bursa hem de Türkiye adına büyük bir kazanç olacaktır. Ayrıca milletvekilimizin kadın olması da oldukça önemli çünkü Engelli Kadın Derneği kuruluncaya kadar kadınların da ayrıca bir engelle ilgili sorun yaşadığını fark etmemiştik. Engelli olmak bir sorun, kadın olmak ikinci bir sorun. Engelli kadınların erkeklere göre ilave sorunlar yaşadığını bu dernek vasıtasıyla fark ettik."

Atlıakın, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesinde yer verilen "engelli yaşam merkezleri" kurulacağı maddesine ilişkin görüşlerini de aktardı.

Bundan mutluluk duyduklarına dikkati çeken Atlıakın, "Bu konunun gündeme alınması ve devlet eliyle bu işin yapılıyor olması bizim için oldukça heyecan verici. Engelli yaşam merkezleri oldukça ihtiyaç duyulan alanlardan biri. Seçim beyannamesinde belirtildiği gibi gündüzlü ve yatılı kısımları olan, sosyal ve kültürel aktivitelerin de içinde bulunduğu destek merkezlerinin olması engelli vatandaşlarımız adına oldukça güzel bir proje" diye konuştu.
Kaynak: AA