Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ne zaman ki sandıktan güçlü, istikrarlı, Türkiye'nin gelecek hedeflerine odaklanmış bir iktidar çıkıyor, işte o zaman talepleriniz yerine geliyor çünkü siz yönetmeye başlıyorsunuz memleketi ama ne zaman ki bir tereddüt hasıl oluyor, tek başına güçlü bir iktidar görünmüyor ufukta, o zaman yerlerine gizlenmiş bütün memleket, millet düşmanları bir bir ortaya çıkıyor" dedi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, tarihi belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Ala, ülkeyi milletin yönetmesine karar verilerek cumhuriyetin kurulduğunu, birçok kez millet iradesinin önüne tuzaklar, bariyerler konulduğunu belirtti.

Efkan Ala, "Çok şükür ki milletimiz de bunun farkında, milletimiz de sandıkta bunun gereğini yapıyor. Ne zaman ki sandıktan güçlü, istikrarlı, Türkiye'nin gelecek hedeflerine odaklanmış bir iktidar çıkıyor, işte o zaman talepleriniz yerine geliyor çünkü siz yönetmeye başlıyorsunuz memleketi ama ne zaman ki bir tereddüt hasıl oluyor, tek başına güçlü bir iktidar görünmüyor ufukta, o zaman yerlerine gizlenmiş bütün memleket, millet düşmanları bir bir ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Ala, vatandaşların seçtiği milletvekillerinin, millet iradesini unutmaması ve başkalarının karşısında diz çökmemesi gerektiğini vurguladı.

- "Senin bir oyunla dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor"

Bazılarının yeniden harekete geçtiğini anlatan Ala, şöyle devam etti:

"Neden biliyor musunuz? Onlar 2002'den beri hep yönetimde kenarda kaldı. Onlar eski Türkiye'de, sandığa gitmeden, milletin onayını almadan, milletin iradesine başvurmadan, milletin seçtiklerini Ankara'da ya tehditle ya şantajla ya da başka türlü ayarlayarak Türkiye'yi yönetmeye alışmışlardı. O alışkanlıklarını gömdük. Şimdi çok sıkıntıdalar. Milletimiz öyle bir kararlılıkla sandığa sahip çıkıyor ki ey beyler, artık öyle yandan yöreden giderek, paralel yol, yan yol, derin yollardan giderek memleket yönetemeyeceksiniz. Yönetmek mi istiyorsun memleketi, kolayı var, sandığa geleceksin. Milletimizin önünde önünü ilikleyeceksin ve millet sandıkta 'evet' oyu verirse yöneteceksin."

Memleket olarak önemli mesafeler katedildiğine değinen Ala, başladıkları büyük projelerin yarım kalmaması gerektiğini, bu büyük hizmetleri vatandaşların oylarıyla oluşan güven ve istikrar ikliminde yaptıklarına dikkati çekti.

Efkan Ala, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her oy değerlidir. 'Bir oydan ne olur' demeyin. Ne oluyor bakın siz onu verince, sandıktan gümrah bir ses çıkarınca, dünyanın en büyük havalimanlarından birini 5 kuruş ödemeden yapabiliyoruz. Singapur'a, Japonya'ya, Malezya'ya, İspanya'ya, Ukrayna'ya, Rusya'ya, Afrika ve Amerika'ya kadar dağılacak bu merkez, İstanbul'a taşınıyor. Yılda 150 milyon insan gelip geçecek. Hedefi daha da artacak, 200 milyon olacak. Bunu hazineden 5 kuruş vermeden yaptırıyoruz. Şu anda yapılıyor. Bundan, biter bitmez her yıl Türkiye hazinesi 25 milyar avroya yakın gelir elde edecek. Bu işte sizin oylarınızla oluyor. Senin bir oyunla dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor."

Konuşmasını tamamlayan Ala, daha sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA