3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, etkinlikteki bildirilerde, kentsel ve çevresel sorunların, sivil toplumun bölgesel kalkınmaya etkisi ile göçmen konularının öne çıktığını bildirdi.

Fırat Kalkınma Ajansı ile Bingöl Üniversitesi iş birliğiyle dün başlayan 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı devam ediyor.

Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı, Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansta 130 bildiri sunulacağını söyledi.

Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım olduğunu belirten Türkoğlu, İngiltere, Litvanya, Malezya, Singapur, Bulgaristan, Irak gibi ülkelerden konuklarının bulunduğunu kaydetti.

Konferansın ilk gününde 60 bildiri sunumu yapıldığını anlatan Türkoğlu, bugün ise 70 bildirinin daha paylaşılacağını ifade etti.

Türkoğu, konferanstaki bildirilerde, kentsel ve çevresel sorunların, sivil toplumun bölgesel kalkınmaya etkisi ile son zamanlarda Türkiye'nin de gündeminde bulunan göçmen konularının öne çıktığını bildirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ise konferansta, uluslararası açıdan çok önemli oturumların düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'de kalkınmanın topyekun hamle olarak gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Bağlı, "Ülkemizde kalkınma ajansları çok önemli roller üstlenmiş durumda. Konferansta, dünyanın değişik yerlerinden benzer uygulamalar ve bunun nasıl sonuçlar doğurduğuna ilişkin sunumlar yapıldı" diye konuştu.

Bağlı, bölgelerin kalkınma için sinerji oluşturabileceğine inandığını kaydetti.

Konferans, bugün yapılan sunumların ardından sona erecek.

Kaynak: AA