Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denizle Buluştu

Hatay’da, daha önce yaralı olarak tespit edilen Carett Caretta cinsi 4 kaplumbağa, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kaplumbağa Tedavi Merkezi’nde sağlıklarına kavuşturulduktan sonra denizle yeniden buluşturuldu.

Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denizle Buluştu
MKÜ Kaplumbağa Tedavi Merkezi’nde tedavi edilen kaplumbağaların denize bırakılması öncesi açıklama yapan Samandağ Kaymakam Dr. Cahit Çelik, “14 kilometre uzunluğunda önemli bir sahile sahip olan Samandağ’da, Caretta Caretta kaplumbağalarının 100’e yakın yuvasındaki yumurtalardan 40 bine yakın yavru çıktı. Daha geliştirilmesi için de MKÜ’nün desteklerinin sürdürülmesini istiyoruz. Caretta Caretta kaplumbağaların hastalıklarını iyileştirerek tekrar denize bırakmalarından dolayı MKÜ’nün yaptığı bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kaplumbağaların deniz kıyısında tedavi edilebileceği bir merkez oluşturulmasını arzu ettiklerini; böylelikle daha hızlı müdahale edilebileceğini, kaplumbağalarla özdeşleşen Samandağ’a katkısı olacağını düşündüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA