Polis Okulu Öğrencilerine İlk Yardım Eğitimi

Siirt Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen ilk yardım eğimine katılan ikinci sınıf öğrencilerine törenle sertifikaları verildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan "İlk Yardımda Polis Projesi" kapsamında düzenlenen "Temel İlkyardım ile KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer) Tehdit ve Tehlikelerinde İlkyardım Kursu''nun sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sami Ekim, kaza, yangın ve benzeri afetlerde olay yerine ilk gidenlerin güvenlik güçleri olduğunu belirterek, ikinci sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildiğini söyledi.

İlkyardımın önemine değinen Ekim, uzmanlar Yasemin Uzunlular, Yavuz Selim Özmen ve Cafer Onur Karataş tarafından verilen ilkyardım eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.
Ekim, şöyle konuştu:
"Ekipler gittiği yerlerde zaman zaman yangın, trafik kazası, boğulma, intihar teşebbüsleri gibi olaylarla karşılaşıyor. Çoğu olay insan canıyla ilgili, bazı vakalara acil yardım ekiplerinden daha önce gidildiği oluyor. Silahla yaralanmış, boğulma yaşamış, karbon monoksit gazından zehirlenmiş, nefesi durmuş, kan kaybetmiş, dili boğazına kilitlenmiş insanlara bu sırada yardım etmek gerekiyor. Bu vakalar polis arkadaşların acil sağlık ekipleri gelsin demesiyle çözülmüyor. 1 -2 dakika gecikmeyle çoğu defa ölümler oluyor."
Yapılan konuşmaların ardından başarılı öğrencilere sertifikaları, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Ekim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Can Dirikulu, eski İl Genel Meclisi Üyesi Gülal Aygün ve Eğitim Şube Müdürü Cenk Ocaktürk tarafından verildi.

Kaynak: AA