İhsan Eliaçık, Cumhuriyet'e konuştu

İhsan Eliaçık, Cumhuriyet gazetesinin tartışma yaratan karikatürleri basmasını savundu.

İhsan Eliaçık, Cumhuriyet'e konuştu
Taksim'de başlayan ve Türkiye'nin birçok ilinde terör eylemlerine dönüşen Gezi olayları sırasında cuma namazı kıldıran, bu yüzden adı 'Gezi imamı'na çıkan İhsan Eliaçık aykırı bir çıkış daha yaptı.

İhsan Eliaçık, dini alandaki tartışmaların genişletilmesi gerektiğini savundu. 'Dini alan tartışmaya kapanınca hurafeler başını alıp gidiyor' diyen Eliaçık, Peygamber'in resmini, minyatürünü çizmenin Kur'an'da yasaklanmadığını vurguladı.

Eliaçık, 'Kuran'da bir kavrama açıklık getirmek istiyorum, o kavramı inkâr ettiğimi ileri sürüyorlar. Dini alanda tartışmaları her geçen gün genişletmemiz gerekiyor. O nedenle Cumhuriyet gazetesinin peygamberin karikatürlerini basma hakkını savundum. Ayrıca Cumhuriyet'in o karikatürleri peygambere hakaret için bastığını hiç sanmıyorum. Fransa'da o masum insanlar öldürülünce Charlie Hebdo dergisiyle dayanışma göstermek istediler. Zaten dergiyle dayanışma yürüyüşüne Başbakan (Davutoğlu) da kalkıp gitmedi mi? Kaldı ki peygamberin minyatürünü, resmini çizmek Kuran'da yasaklanmamıştır. O Müslümanların kendi kendilerine ürettikleri bir şehir efsanesidir. İslam tarihi peygamberin minyatürleriyle dolu. Camilere, kütüphanelere gidin bakın. ' diye konuştu.