Kalabak Suyuna Yapılan Zamma Tepki

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, Kalabak suyuna yapılan yüzde 18'lik zamma ilişkin, "Su dağıtımının en önemli girdisi akaryakıt fiyatları tarihi dibi görmüşken düğün değil, bayram değil bu zam nereden çıktı" dedi.

Kelleci, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'de damacana olarak satılan Kalabak suyuna yapılan yüzde 18'lik zammı eleştirdi.

Yapılan zammın sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmayacağını anlatan Kelleci, şöyle konuştu:
"Su dağıtımının en önemli girdisi akaryakıt fiyatları tarihi dibi görmüşken düğün değil, bayram değil bu zam nereden çıktı. Kalabak suyuna yapılan zammı savunmak için akla yatkın en önemli gerekçe, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bütçesine kaynak aktarmak geliyor. Büyükşehir musluklardan akan suya zam yapamayınca tüketici mecburiyetini istismar etti. Damacana ile satılan kalabak suyuna yüzde 18 zam yaptı."
Belediye yetkililerine seslenen Kelleci, "Eskişehirli tüketiciler kent merkezinde şebeke suyu içermemektedir. Kalabak suyuna yaptığınız bu fahiş zammı gözden geçirin, hesaplarınızı tekrar yapın. Yüzde 18'lik zammın açıklanacak tarafı yok. Eğer sizin maliyet dışında başka bir hesabınız yoksa bu zammı geri alın" ifadelerini kullandı.
Kalabak suyu, 1 lira 70 kuruştan satılırken, yapılan zamla 2 liraya yükseldi.
Kaynak: AA