Zafer Çağlayan'la ilgili önerge reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önergenin gizli oylaması yapıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevkedilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Zafer Çağlayan'la ilgili önerge reddedildi
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevi reddedilirken, 'Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı' yönündeki rapor kabul edildi.

Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.

Oylamaya Çağlayan katılmazken, haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer bakanlar Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ise oy kullandı.

AK PARTİ'DE 34 FİRE


AK Parti'de 8 milletvekili mazeret bildirerek oylamaya katılmamıştı. Çağlayan hakkındaki önergeye 242 kabul oyu kullanılması AK Parti'deki fire oranının yüksek olduğunu ortaya koydu.

Muhalefetin Meclis'te 223 sandalye sayısı bulunuyor. 3 HDP'li vekil ve Emine Ülker Tarhan'ın oylamaya katılmadığı düşünüldüğünde muhalefet oylamada 219 sandalye ile temsil edildi.

Bu istatistik düşünüldüğünde 23 kabul oyunun AK Parti'den geldiği görülüyor. 11 çekimser ve boş oy da hesaba katıldığında AK Parti'deki fire sayısı 34'e ulaşıyor.

Zafer Çağlayan'la ilgili önerge reddedildi

Zafer Çağlayan'la ilgili önerge reddedildi