Siirt'te Emitt Fuarı Hazırlığı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Fuar ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ziyaretçilerin dikkatini çekmek için farklı ve özgün bir konsept projesi hazırladık" dedi.

Vali Tutulmaz, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) ile ilgili yaptığı açıklamada, kentin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak üzere fuar hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Siirt olarak EMİTT'te fuar açacaklarını hatırlatan Tutulmaz, "Fuarda, Siirt'in tarihini ve kültürel değerlerinin yanı sıra, fıstığımızı, narımızı, balımızı, battaniyemizi, büryanımızı ve diğer marka ürünlerimizi tanıtacağız. Fuar ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fuar ziyaretçilerinin dikkatini çekmek için farklı ve özgün bir konsept projesi hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı standımıza davet ediyorum" dedi.

Kentin ilim ve kültür zenginliği yönünden görülmesi gereken bir yer olduğunu kaydeden Tutulmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt, ilim ve manevi zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Tillo ilçemiz bu alanda çok önemli bir konuma sahiptir. Her yıl onlarca bilim adamı, Tillo'yu ziyaret ederek Güneş Hadisesi'ni inceliyor. Valilik olarak ilin kültürel zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak için turizm fuarlarını birer fırsat olarak değerlendiriyoruz."
Kaynak: AA