Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Edirne'de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Selimiye Camisi'nde sabah namazını kıldırdı.

"30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı" için Edirne'de bulunan görmez, sabah namazı için Selimiye Camisi'ne geldi. Burada cemaate sabah namazını kıldıran Görmez, Batı Trakya'dan okumak için Edirne'ye gelen gençlerin özçekim teklifini geri çevirmedi.
Görmez, cami çıkışında AA muhabirinin sorusu üzerine, Selimiye'de Edirnelilerle buluşmanın kendisine mutluluk ve bahtiyarlık verdiğini söyledi.

Anadolu'yu, Trakya'yı, Selimiye'siz, Süleymaniye'siz düşünmenin mümkün olmadığını belirten Görmez, şöyle konuştu:
"Dün Bulgaristan müftümüz, çok güzel bir şey anlattı. Dedi ki, 'Komünist dönemde bizim köyde bir asker vardı. Türkiye hududuna yakın bir yerde askerlik yapmıştı. Dürbünle Selimiye'yi izlediği için biz ona hacı derdik' dedi.

Bize bu büyük eserleri bırakan ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum. En büyük duam ve niyazım o ki, bu büyük mabetlerin gençlerden oluşan cemaatsiz kalmaması. Cemaati daim olur inşallah."
Görmez, ezanın bu ülkenin semalarından hiçbir zaman eksik olmamasını dileyerek, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.' Bu güzel Edirne sabahında duam ve niyazım bu olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA