Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Açıklaması

LJanakkale Belediye BaşŸkanı ǜlgür Gökhan, "Gazetecinin görevi halka doğŸru haber vermektir. Halkın haber alma özgürlüğŸüne tecavüz yanlı ve taraflı haber vermektir. Bunu maalesef genel medyada görüyoruz" dedi.

BaşŸkan Gökhan, 10 Ocak LJalışŸan Gazeteciler Günü nedeniyle bir otelde düzenlediğŸi toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.
Bu yıl geleneksel buluşŸmayı bazı nedenlerden dolayı gecikmeli olarak yaptıklarını belirten Gökhan, Türkiye'de basının baskı altında olduğŸunu söyledi.

Basına yapılan baskının bir an önce sona ermesi dileğŸinde bulunduklarını ifade eden Gökhan, "Gazetecinin görevi halka doğŸru haber vermektir. Halkın haber alma özgürlüğŸüne tecavüz yanlı ve taraflı haber vermektir. Bunu maalesef genel medyada görüyoruz. Gazeteler ayrılmışŸ durumda, havuz gazetesi bilmem ne gazetesi. Bu gazeteler için önemli olmayabilir ama, taraf olmak onlara bir avantaj sağŸlayabilir, hükümet nezrinde ve başŸka konularda. Burada en önemli sıkıntı, halkın doğŸru haber alma özgürlüğŸüne engel olmuşŸ oluyor. Bu çok büyük haksızlıktır. Basın çok önemlidir. Basın olmazsa olmaz bir güçtür. Halkın haber alma özgürlüğŸünü sağŸlayan bir kurumdur basın. Dolayısı ile basının önemli olduğŸu kadar, aynı zamanda görevlerinin de bu olduğŸunu ifade etmek istiyorum. Ancak bunlar yapılırken, şŸu noktalara geldik. Maalesef bugün birilerinin payandası olma noktasında gelen basın sayısı giderek artıyor. Bir kere bunu şŸiddetli biçimde, eleşŸtirmemiz lazım. Normal haber yapan, doğŸru haber yapan, iktidarların yanlışŸlarını eleşŸtiren ya da onlarda doğŸru haber yapan insanların manevi baskı altında olmasını şŸiddetle kınıyorum. Bir an önce bunların sona ermesini diliyorum" diye konuşŸtu.
Paris'te bir dergide yapılan katliamı kınayan Gökhan, LJanakkale'de geçen yıl bir yerel internet haber sitesi sahibi Cemal Oral'ın saldırıya uğŸramasının ardından faillerinin bulunmamasını da eleşŸtirdi.
Toplantı sonunda her yıl geleneksel olarak bir gazeteciye verilen hediye, bu yıl yerel bir yerel gazetede muhabir olarak çalışŸan Mine Tarım'a verildi.

 
Kaynak: AA