Tcmb'nin Yeni Genel Ağ Sitesi Test İçin Kullanıma Açıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni genel ağ sitesi test için kullanıma açıldı.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, bankanın kamuoyu ile iletişiminde önemli bir kanal olan genel ağ sitesinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalar tamamlandı, test sitesine "https://yeni.tcmb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.
Yeni sitenin, bankanın fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları ile temel işlevlerini ön plana çıkaran bir yapıda olması amaçlandı. Bu doğrultuda sitenin menü yapısı ve sayfa içerikleri gözden geçirilerek, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeniden yapılandırıldı. Bunlara ek olarak siteye "Çocuklar İçin" ve "İnteraktif Grafikler" gibi ek özellikler eklendi.
Yeni site, 27 Eylül Cumartesi gününe kadar mevcut site ile birlikte işletilecek, bu tarihten sonra ise yalnızca yeni site yayında olacak. Test süresince "www.tcmb.gov.tr" adresindeki bilgiler esas alınacak. Kullanıcılar yeni site ile ilgili görüş ve önerilerini "tcmbtest@tcmb.gov.tr" elektronik posta adresine gönderebilecek.
Yeni sitenin açılmasıyla TCMB döviz kurlarının, HTML biçiminde yayımlanmasına son verilerek, söz konusu veri yalnızca XML biçiminde yayımlanacak.
XML biçiminde yayımlanan döviz kuru dosyalarının erişim adresinde (https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201401/02012014.xml) herhangi bir değişiklik olmayacak.
Kaynak: AA