Diyarbakır Bölgesinde Enflasyon Düştü

Diyarbakır bölgesinde Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı.

Diyarbakır Bölgesinde Enflasyon Düştü
Bölgede Haziran ayında enflasyon yüzde 0,15 oranında geriledi. Haziran ayının zam şampiyonu limon olurken, en çok ucuzlayan ise taze fasulye oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Haziran ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı.

Uras'ın verdiği bilgilere göre Türkiye genelinde Haziran ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0,31, önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,16, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 8,31 oranında artış gerçekleşti. Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde ise bir önceki aya göre yüzde 0,15 azalırken, önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,49, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,18 artış gerçekleşti.

ZAM ŞAMPİYONU LİMON
TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M.Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünleri hakkında da bilgi verdi. Uras'ın verdiği bilgilere göre Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen ay yüzde 41,81 oranında fiyat artışıyla limon zam şampiyonu olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 22,08 oranıyla kuru kayısı, yüzde 19,42 oranıyla şoför eğitim kurs ücreti, yüzde 7,31 oranıyla yumurta ve yüzde 6,89 oranıyla artış gösteren su faturası izledi.

EN ÇOK TAZE FASULYE UCUZLADI
TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise taze fasulye geldi. Haziran ayında taze fasulye fiyatı yüzde 29,28 oranında düşerken, bu ürünü yüzde 14,10'lük düşüşle domates izledi. Haziran ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 5,88 ile muz, yüzde 4,97 ile erkek tişörtü ve yüzde 4,76 ile kuru fasulye yer aldı.
Kaynak: İHA