Bingöl Üniversitesi Camii Açılışa Hazırlanıyor

Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde 2011 yılında yapımına başlanan ve 3 milyon liraya mal olan caminin inşaatı tamamlandı.

Caminin Ramazan Bayramında geçici olarak ibadete açılacağını belirten Bingöl Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Bakanı Ahmet Gündoğdu, caminin iç dekorasyonu ve halı döşeme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Modern mimari yapısıyla üniversite yerleşkesine ayrı bir güzel kattan caminin özellikleri hakkında bilgi veren Gündoğdu, bin 200 metrekare alan üzerinde kurulan caminin bodrum, zemin, namazgah ve asma kattan oluştuğunu kaydetti.

Gündoğdu, caminin İlahiyat Fakültesi bünyesinde bir külliye olarak düşünüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"Biz dernek olarak üniversite yerleşkesinde yaşayan insanların ibadetlerini yerine getirmesi ve ilahiyat öğrencilerinin uygulama alanı olarak kullanması için çok amaçlı bir cami yaptık. Camimizin bodrum ve zemin katında ilahiyat öğrencileri için dershaneler ve hanımlar için namaz kılma yeri bulunuyor. Camimiz aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılma kapasitesine sahiptir. Camimizin inşaatı tamamlandı."
Çevre düzenlemesi hariç caminin 3 milyon 500 bin liraya mal olduğunu belirten Gündoğdu, "Vatandaşların bağışları ve Diyanet İşleri Başkanlığı katkılarıyla yaptırdığımız camiye şimdiye kadar 3 milyon lira harcandı. Halı döşeme ve küçük işlerin tamamlanması için de 500 bin lira borçlandık. Borçlarımızın ödenmesi için hayırsever insanlarımızın katkılarını bekliyoruz" diye konuştu.

Camiden mahalle sakinlerinin de istifade edeceğini belirten Gündoğdu, resmi açılış için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in uygun programını beklediklerini belirtti.

Gündoğdu, "Böylesi güzel bir eserin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başka Kalkınma Bakanımı Yılmaz olmak üzere Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İlahiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Muhammet Halil Çiçek ve Doç. Dr. Mustafa Kırkız ile diğer hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA