Samgaz Samsun’un Havasını Değiştiriyor

Temiz, konforlu ve çevreci bir ürün olan doğal gazın Samsun halkı ile buluşmasında, gerek teknik kadro, gerekse idari personellerinin büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirten SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara,“Amacımız her yeni günde yeni çalışmalara imza atmak ve Samsun şehrimizin konforlu ve tasarruflu olan bu ürünü güvenli bir şekilde kullanımına sunmaktır.

Samgaz Samsun’un Havasını Değiştiriyor
Doğal gazın güvenli bir şekilde kullanılması amacıyla 187 Doğal Gaz Acil İhbar Ekiplerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen,' Samsun’un havasını değiştiriyoruz' adlı projeyle şehrin hava kalitesinin arttırılmasının hedeflendiğini belirten Şara,“Nefes alınabilir bir Samsun için, ısınmada temiz enerji olan doğal gazı seçin sloganı ile başlatmış olduğumuz bu kampanyada vatandaşlarımızın doğal gaz kullanımına ait teşvikinin sağlanabilmesi, emniyetli ve güvenli tüketim bilincinin yerleştirilebilmesi amaçlanmıştır. Katı yakıt ile ısınan binalar maalesef şehrin havasını olumsuz olarak etkilemektedir. Bir şehrin havası o şehrin yaşam kalitesini belirler. Sirketimiz bünyesinde merkezi sistem katı yakıttan doğal gaza geçmek isteyen abonelerimize çok özel avantajlar sunuyoruz ” diye konuştu.

SAMGAZ'ın, 10.10.2013 tarihinden itibaren Taflan bölgesinde başta Polis Okulu olmak üzere 10 km çelik dağıtım hattı, 37 km polietilen dağıtım hattı, 2,5 km polietilen servis hattı döşeyerek 249 adet servis kutusu imalatı gerçekleştirdiğini belirten Şara, şunları söyledi,"Şu an itibariyle şehir genelinde 76 km çelik dağıtım hattı, 765 km polietilen dağıtım hattı, 166 km polietilen servis hattı döşenmis olup, 25.492 adet servis kutusu imalatı gerçekleştirilmiştir.Şehir genelinde 203.955 BBS abone karşılığında 121.453 adet aboneye doğal gaz arzı sağlanmış olup, bugüne kadar toplamda 1.136.832.734 m³ doğal gaz tüketimi gerçekleşmiştir.Temiz enerji olan doğal gazı kullanarak Samsun'un havasına katkı sağlayan abonelere teşekkür ediyorum. 2014 kış sezonunda hava kirliliğini aşağıya çekmeyi hedefliyoruz"
Kaynak: İHA