Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40| Yıl Dönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçel Konsolosu Zalihe Erden, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın çıkış noktasının İçel olduğunu, bu zaferin Kıbrıs Türk halkı ve Kıbrıslı Rumlara barış ve huzuru getirdiğini kaydetti.

Erden, yazılı açıklamasında, Kıbrıs'ta Türk halkının 20 Temmuz 1974 tarihinde Türkiye'nin müdahalesiyle Rumlar'ın baskısından kurtarılarak barış ve huzur ortamına kavuştuğunu hatırlattı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40| yıldönümünü dolayısıyla İçel'deki kutlamalara hazırlık yaptıklarını belirten Erden, şunları kaydetti:

"İçel'in bizim ve Kıbrıs Türk halkı için yeri ayrıdır. İçel, bu mücadele içerisindeki konumuyla övgüyü hak ediyor. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın çıkış noktası İçel olmuş ve bu zafer hem Kıbrıs Türk halkına hem de Kıbrıslı Rumlara barışı ve huzuru getirmiştir. Kıbrıs Türk halkı, anavatanı sayesinde kavuştuğu huzur ortamında her türlü baskı ve izolasyona rağmen 1983 yılında demokratik ve çağdaş değerler üzerine kurulan saygın Cumhuriyetimizi her alanda geliştirmek ve güçlendirmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içerisinde çabalarını sürdürmektedir."

Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla adada müzakerelerin devam ettiğini belirten Erden, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkına eskiden yaşadığı kötü günleri yaşatmayacaklarını, görüşmelerde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Erden, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşmasında maddi ve manevi her türlü yardımda bulunan Türkiye'ye ve halkına teşekkür etti, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlere rahmet diledi.

Kaynak: AA