İzmir Esnafından Somalı Madencilere Bayram Yardımı

Soma'daki maden faciasında mağdur olan ailelere bir yardım da İzmirli minibüsçülerden geldi.

Yaklaşan bayram öncesi Soma'daki mağdur aileler için yardım kampanyası düzenleyen İzmir Minibüsçüler Odası yöneticileri, toplanan 45 bin lirayı AFAD hesaba yatırdıktan sonra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı ziyaret ederek, sembolik çeki teslim etti.
Acıların paylaşarak azaldığına inandıklarını kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "İzmir Birliği ve bağlı odalar daha ilk günlerde gereken yardımı ve ilgiyi göstermişlerdi. Sayın Başbakanın Soma'da olduğu gün, vatandaşların acısını paylaşmak için biz de buradaydık. Son olarak İzmirli minibüsçülerin çam sakızı çoban armağanı, gönüllerinden kopan yardımlarını size ulaştırmak istedik. Toplanan yardımı Soma Kaymakamlığı'nın belirttiği hesaba aktardık" dedi.

Yaklaşan bayram öncesi toplanan yardımın yararlı olacağına inandıklarını kaydeden İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz ise, "Oda üyelerimiz 50 liradan az olmamak kaydıyla gönüllerinden ne koparsa bağışladılar. Kampanyamıza her üyemiz katıldı.

Madende çalışan ve vefat eden vatandaşlarımızın yoksul olduklarını, mecburiyetten bu ağır işte çalıştıklarını gördük. Dolayısıyla evlerinin direkleri yıkılan yoksul aileler zor günler yaşıyorlar. Yaklaşan bayram öncesi bir nebze olsun ihtiyaçlar karşılanırsa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Esnaf teşkilatının duyarlılığından büyük memnunluk duyduğunu vurgulayan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da, "Soma bir madenci kenti. Maden Soma'nın herşeyi. Nüfusun yüzde 80'i madenlerde çalışıyor. Büyük kaza, maden çalışmalarının sekteye uğraması Soma'da dengeleri bozdu. İlçedeki esnaf sanatkarlar da zor durumda. Halka hizmet eden esnaf sanatkarlar da madencilerin gelirlerinin durmasıyla sıkıntıya girdi. Bu noktada bizi teselli eden Türk milletinin duyarlılığı oldu. Felaketin ardından Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar geldi. Tüm Soma halkı adına sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda yardım için hazırlatılan sembolik çek Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya teslim edildi.
Kaynak: AA