Alman Öğrencilerden Eskişehir'e Ziyaret

Türk Hava Yollarının (THY) staj programı için İstanbul'da bulunan Alman öğrenciler, Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin davetlisi olarak kente geldi.

Erasmus Değişim Programı çerçevesinde Eskişehir'deki lise aracılığıyla THY'de staj imkanı bulan Alsdorf Teknik Lisesi öğrencileri, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrenciler, lisedeki uçakları da inceledi.
Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen mart ayındaki Almanya ziyareti sırasında 3 eğitim kurumuyla "kardeş okul" ilişkisi başlattıklarını bildirdi.

Alman öğrencilerin, "Havacılık Teknolojisi Alanında Uluslararası Öğrenci Değişim Projesi" için Türkiye'ye geldiğini anlatan Kabadayı, "Öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun girişimleri sayesinde Alman öğrenciler, Türkiye'deki havacılık tekniklerini öğrenme fırsatı buluyor. Bu, bizim girişimlerimizle ilk kez oluyor. THY de bizim sayemizde kapılarını ilk kez yabancı öğrencilere açtı" dedi.

Konuk gruptaki öğretmenlerden Norbert van Hall ise Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Bu tür projeler, mesleki eğitim veren okullar arasında bağlar kurmaya, barış ve kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunuyor" diye konuştu.

Öğrencilerin, İstanbul'daki stajlarının 26 Temmuz'a kadar süreceği öğrenildi.
Kaynak: AA