Valiye Dünya Nüfus Günü Ziyareti

Dünya Nüfus Günü nedeniyle İl Nüfus Müdürü Ahmet Nuri Oğuz ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Turan Atasayar beraberlerinde Nüfus Müdürlüğü Personeli ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ettiler.

Valiye Dünya Nüfus Günü Ziyareti

Ziyarette konuşan İl Müdürü Ahmet Nuri Oğuz çok meşakkatli bir görev üstlendiklerinin altını çizerek “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistiklerin, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur. Nüfus dinamiklerini oluşturan yaş dağılımı, doğurganlık ve ölüm oranları, göç rakamları gibi verilerin insani, sosyal ve ekonomik kalkınma üzerindeki etkileri gerçeği görülmekte olup bir ülkenin kalkınması ileriki yıllardaki stratejik ve kalkınma planlarının nüfus olaylarına göre yapılması gerektiği görülmekte ve nüfus olaylarının kayıtları da nüfus müdürlüklerince tutulmaktadır” dedi.

Vali Ali İhsan Su ise ülkelerin nüfuslarının, gelişim artış hızlarının, kadın erkek oranlarının gelecek vizyonunu belirlediğini, sanayi ve sosyal yapı açısından da nüfus hareketlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Su, “Her birimimiz vatandaşlarımıza hizmet sunmak için var” dedi ve İl Nüfus Müdürlüğü Personeline ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
Kaynak: İHA