Vali Balkanlıoğlu, Lys'de Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) dereceye giren öğrencileri makamda düzenlenen törenle ödüllendirdi.

Vali Balkanlıoğlu, 2014 LYS sonuçlarına göre başarı sıralamasında ilk 100 kişi arasında yer alan Ordu Fen Lisesi Öğrencileri Safa Can Medin, Oğuz Kaan Yılmaz ve Oğuzhan KIr'ı tek tek tebrik ederek, altınla ödüllendirdi.
"Çocuklarımızı, okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, anne ve babalarını kutluyorum. Elde edilen bu başarı örnek olur" diyen Balkanlıoğlu, "Ordu'nun eğitimde seviyesi çok parlak değil. LYS'de başarı elde eden bu çocuklarımız sayesinde eğitim seviyemiz de yükselecek. İlimizde başarılı çocukların sayısının artması gerekiyor" ifadesinde bulundu.
Okul müdürlerine, öğretmenlere ve velilere çok büyük görev düştüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin çok iyi yetişmesi lazım. 2014 LYS'de güzel bir başarı elde eden öğrencilerimizin tercih ettikleri üniversitelerde de başarılı olacaklarına inanıyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA