Francis, Müslüman Olunca İhsan İsmini Seçti

Batı Afrika'daki Sierra Leone Cumhuriyeti'nden üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Francis Vestino Stevens, Amasya'nın Merzifon ilçesinde Müslüman olarak "İhsan" ismini aldı.

Merzifon Kültür ve Yaşatma Derneği aracılığı ile kendisi gibi Sierra Leoneli 2 arkadaşıyla birlikte tatil amacıyla Merzifon'a gelen Hristiyan Francis Vestino Stevens'in İslam dinini seçmesi nedeniyle, ilçe Müftülüğünde ihtida töreni yapıldı.
İlçe Müftüsü Mustafa Altun, misafir öğrencinin dilekçe ile İslam dinini seçmek istediğini kendilerine ilettiğini belirterek şunları kaydetti:
"20 yaşındaki kardeşimiz Francis Vestino Stevens Batman'da üniversite eğitimi alıyor, Batman'da jeoloji mühendisliği okuyor. Merzifon'a tatil amacıyla gelmiş. Kendi isteği ile İslam dinini seçmek istediğini dilekçe ile iletti. Bu nedenle bir ihtida töreni düzenledik. Francis Vestino Stevens artık Müslüman. Müslüman olduktan sonra ise ihsan ismini tercih etti. İsmi ile birlikte dinini hakkıyla yaşamasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz."
Müftü Altun, Müslüman olan "İhsan"a, İslam ilmihali, Kuran-ı Kerim'in Türkçe ve İngilizce meallerini hediye etti.
İhtida töreni ile Müslüman olan Stevens, annesinin kendisinden önce Müslüman olduğunu, kendisinin de annesi ve arkadaşlarından etkilenerek İslam dinini araştırmaya başladığını ve 1 yıl içerisinde Müslüman olma fikrini kesinleştirdiğini ifade etti.

Stevans, "İhsan" isminin manasını beğendiğini bu nedenle ismini kendisinin seçtiğini söyledi.

Kaynak: AA