Anadolu’nun Renkleri Ümraniye’de Buluştu

Ramazan ayı nedeniyle Ümraniye Meydanı’nda kurulan stantlar, Anadolu’nun farklı renklerini bir araya getirdi.


Ramazan ayı için özel etkinlikler hazırlayan Ümraniye Belediyesi, meydanda kurduğu stantlarla Anadolu’nun farklı renklerini buluşturuyor. Erzurum’dan Kars’a, Sivas’tan İzmir’e kadar farklı stantların kurulduğu alanda, her dernek kendi kültürünü tatlarıyla birlikte tanıtıyor. Stantların hemen yanında yer alan iftar çadırı ise dışı kadar içi de dikkat çekiyor. Sinema salonlarında yer alan koltuklarla dizayn edilmiş çadırda tiyatro oyunları, film gösterileri, çeşitli sahne gösterileri ve sürpriz etkinlikler düzenleniyor. İftardan sonra daha da canlanan alan sahura kadar açık kalıyor.

“ZENGİN FAKİR, YAŞLI GENÇ HERKESE AÇIĞIZ”
Ramazan ayını her sene farklı boyutlarıyla kutlamaya çalıştıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, iftar programlarının geleneksel hale geldiğini belirterek, “Ümraniye’de oturup iftarı nerede yapacağım derdi kalmadı. Çünkü ilçemizin kapalı olarak 5 ayrı noktasında, sokak iftarı olarak 10 noktasında yemek veriyoruz. Buraya sadece yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın dışında ihtiyacı olmayan vatandaşlarımızda geliyor. Sonuçta bu bir iftar sofrasıdır. Zenginiyle fakiriyle, yaşlısıyla genciyle, erkeğiyle kadınıyla herkese açığız” diye konuştu.

Belediyenin vatandaşlara yönelik yaptığı yardımlar hakkında bilgi veren Başkan Can, şunları söyledi: “Yetim ve öksüzleri her ramazanda giyindiriyoruz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza erzak koliler yerine sosyal destek kartları veriyoruz. Böylece o karta sahip vatandaşlarımız sosyal marketlerden alışveriş yapabiliyorlar.”
Ramazan’ın ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Hasan Can, etkinlik alanında 25 hemşehri dernekleri olduğunu ve Anadolu’nun farklı renklerini tek bir noktada buluşturduklarını söyledi.

Can, etkinlik alanının yanında yer alan çadırda da Ramazan boyunca iftardan önce çocuklara yönelik sinema tiyatro gibi gösterilerinin olduğunu, iftardan sonra da Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletileri gibi manevi hazzın yaşandığını belirterek, vatandaşların Ramazan ayını dört dörtlük yaşamasını ve hissetmesini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Hasan Can, stantları ziyaret etti.
Kaynak: İHA