Pasaport Almak İçin Polise Gidince Yakalandı

İzmir'de 3 yıl önce bir otelin otoparkında darp ettiği kadını kaçırmak istediği iddia edilen zanlı, pasaport almak isteyince yakalandı.

Pasaport Şube Müdürlüğü'ne giden A.Ç'nin (46) parmak izlerinin incelenmesi sırasında 2011 yılındaki olaya karışan kişinin parmak iziyle A.Ç'ninkinin aynı olduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, pasaport başvurusundan adresini tespit ettikleri A.Ç'yi, Narlıdere ilçesindeki evinde gözaltına aldı.
Çankaya semtindeki beş yıldızlı bir otelin otoparkında, 4 Ekim 2011'de Özlem T'yi tabancayla tehdit edip ardından elektroşok cihazıyla bayılttığı, ellerini ayaklarını bağladığı kadını kaçırmak istediği iddia edilen A.Ç'nin ilk ifadesinde olayın ardından taksiyle kaçtığını, uzun süre başka bir ilde yaşadığını anlattığı öğrenildi.
İzmir'e döndüğünde, güvenlik kameralarındaki kayıtlarından farklı görünmek için sakal bırakıp, gözlük kullanmaya başladığını kaydeden A.Ç'nin züccaciye üzerine iş yerleri olduğunu, iflas edince pazarlarda çalıştığını, piyasaya olan 200 bin liralık borcunu ödemek için gasp yapmaya karar verdiğini anlattığı bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Ç, tutuklandı.
- Olay
İzmir'de dershane sahibi Özlem T, 4 Ekim 2011'de akşam bir otelin otoparkının 7. katında aracına binerken elektroşok cihazı taşıyan birinin saldırısına uğrayarak, darbedilmişti. Ellerini ve ayaklarını kabloyla bağlayarak aracının arka koltuğuna yatırdığı kadına ait 35 AN 8298 plakalı otomobille otoparktan ayrılarak Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda ilerleyen saldırgan, ters yöne girip başka bir araca çarpınca yaya olarak kaçmıştı. Kazada, Özlem T. yaralanmıştı.
Kaynak: AA