Üniversite Öğrencilerini Avrupa’ya Gönderiyor

Kilis Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenciyi Avrupa’da staj yapmak için göndermeyi planladıklarını söyledi.


7Aralık Üniversitesi tarafından yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde öğrencilerine başka üniversitelerde öğrenim görme ve yurtdışında staj yapma olanakları sunuyor.

Farabi Değişim Programı kapsamında öğrenciler yurtiçindeki üniversitelerde öğrenim görebildikleri gibi, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları ile dünyanın farklı iklimlerindeki üniversitelerde öğrenim görme fırsatı yakalıyorlar. Üniversite genelinde tüm öğrencilerin yararlanabildiği Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında öğrenciler Avrupa’daki seçkin kurum ve kuruluşlarda 2 ile 12 ay arasında burslu olarak stajlarını yapabiliyorlar.

2013-2014 Öğrenci Staj Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme / Erasmus Programı kapsamında Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu öğrencileri Portekiz, Hollanda ve Almanya’ya gidiyor.

Kilis Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenciyi Avrupa’da staj yapmak için göndermeyi planladıklarını belirtti.

Şekeroğlu, bu kapsamda; Üniversitenin Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden öğrencilerin kaliteli eğitim, iş-sanayi dünyasıyla etkili iletişim, Avrupa Birliği projelerinde yer alma, yurtiçi-yurtdışı öğrenci hareketliliklerinden daha kolay yararlanma ve Avrupa’da staj yapma gibi avantajlara sahip olabileceklerini ifade etti.

Şekeroğlu 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle “Mezunları sektörde aranan elemanlar yetiştiren bir MYO” olma yolunda daha fazla gayret göstereceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA