Suluova Kaymakamı Taşdan Açıklaması

Suluova Kaymakam Hayatı Taşdan, "Türkiye Yaz Kur'an Kursları açılış programına ülke genelinden davet edilen 4 gruptan birinin ilçemiz olması yapılan çalışmaların önemini ortaya koyuyor" dedi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde yapılan 2014 Türkiye Yaz Kur'an Kursları açılış programına katılan Suluova Müftülüğü Tasavvuf Musikisi İlahi Korosu ekibi ilçeye döndü.
Türkiye genelinde yapılan önemli bir programa davet edilmekten mutluluk duyduğunu belirten Kaymakam Taşdan, "Türkiye Yaz Kuran Kursları açılış programına ülke genelinden davet edilen 4 gruptan birinin ilçemiz olması yapılan çalışmaların önemini ortaya koyuyor. Bu gibi büyük organizasyonlarda bize yer verilmesi ve görev alıyor olmamız bizleri gururlandırdı. Suluova ilçesini ve Amasya ilini en güzel şekilde temsil ettik" dedi.

"Kuran kurslarına devam eden çocuklarımızın aldıkları eğitimin bir parçası olarak ilahi grubu oluşturmaları, bunu yaparken de başarılı çalışmalar ortaya koymaları açısından ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ankara'da düzenlemiş olduğu açılış programına davet edilmeleri ilçemiz açısından mutluluk verici bir olaydır" diyen Taşdan, şöyle devam etti:
"Biz de programa katılarak Müftülük ekibimizi yalnız bırakmayıp desteklerimizi ve ekibimizin çalışmalarına değer verdiğimizi gösterdik. İlçemizin sosyal, sportif, ekonomik ve kültürel temsillerine çok önem veriyoruz. Bu gibi organizasyonlarda ilçemiz isminin geçmesi ve tanıtılması ilçede yürütülen çalışma ve faaliyetlerin ülke gündemine taşınması ve tanıtılması çok önemlidir. İlçemizde bu gibi benzer temsillerin de artmasını temenni ediyoruz. Her alanda bu tür gayret, çalışma ve faaliyetleri de her zaman destekliyoruz. İlçe Müftülük ekibimize, öğrenci ve görevlilerimize teşekkür ediyorum."
Diyanet TV'den canlı yayınlanan programda Türkiye Yaz Kuran Kursları açılış programına Gaziantep, Ankara, Sakarya illerinin yanı sıra Amasya ilinden Suluova İlçe Müftülüğü grubunun katıldığını belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ise şunları dile getirdi:
"Tasavvuf Musikisi İlahi Korosu, ezan ve dua grubu öğrenci ve öğreticilerimiz ile İl Müftümüz İsmail İpek ve Kaymakamımız Hayatı Taşdan'ın da yer aldığı 42 kişilik bir ekiple Ankara'da ilimizi temsil ettik. Başta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez olmak üzere, başkan yardımcıları, din hizmetleri genel müdürleri, 200 kadar öğrenci ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış programında İlahiler, Kur'an-ı Kerim, dua ve naatların yer aldığı 2 saatlik açılış sunumuna Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüzün çok beğendiğini ifade ettiği ekibimizin çağrılması ilimiz, ilçemiz, öğrenci ve velilerimiz adına gurur vericidir."

Kaynak: AA