Büyükşehir'den Gençlere 'gençlik Kampı'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve Genç STK’ların katılacağı Gençlik Kampı, Ramazan ve Ağustos ayı içinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir'den Gençlere 'gençlik Kampı'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Gençlik Hizmetleri Merkezi, Kocaeli’de faaliyet gösteren Genç STK’lar için Gençlik Kampı açıyor. Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Aytepepark kamp tesislerinde gerçekleştirilecek olan Gençlik Kampı’nda gençler, sosyal etkinliklerin yanı sıra önemli akademisyenlerin yer alacağı seminerlere katılacak.

Gençlik Kampı Temmuz ve Ağustos olmak üzere iki dönemden oluşacak. Ramazan ayı programında 8 grup kamp yapacak ve her grupta yaklaşık 60 kişi yer alacak. Toplamda Ramazan ayı kampı yaklaşık 500 kişi ile icra edilecek. Ağustos ayı programı ise 8 gruptan oluşacak ve her grupta 100 öğrenci olacak. Toplamda 800 genç ile kamp gerçekleştirilecek ve her iki dönem sonunda yaklaşık bin 300 genç kamp yapmış olacak.

Her iki dönemde öğrenciler kitap okumadan, film izlemeye ve sosyal etkinliklere kadar yoğun bir program içinde olacak. Birinci dönemin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle kampta iftarlar ve sahur programları düzenlenecek. Gençlik Kampı içinde Doç. Dr. Ekrem Demirli ve Doç. Dr. Ömer TÜRKER gibi önemli akademisyenlerin katılacağı seminerler düzenlenecek. Ayrıca milli ve manevi değerler ile gençliğe yönelik çeşitli eğitim seminerleri verilecek. Bu çerçevede her grupta 2 saatlik ve 16 grup için toplamda 32 saatlik bir eğitim etkinliği planlandı.

Kamp süresince öğrenciler, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in “Gençlerle Başbaşa” ile Prof. Dr. Osman Öztürk’ün “Genç Adam” kitaplarını okuyacak. Her iki dönemde de öğrenciler birçok sosyal ve sportif etkinliğe katılacak. Sosyal etkinlikler içinde Sineterapi, Okçuluk, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Gece Yürüyüşü, Takım Oyunları, Futbol, Voleybol, Satranç ve Kelime Yarışmaları yer alacak.

Öte yandan Gençlik Kampı’na katılan her öğrenciye, satranç takımı, Osman Nuri Topbaş, Ali Fuat Başgil, Falih Rıfkı Atay ve Osman Nuri Topbaş kitaplarının yanı sıra, mangala takımı, şapka, tişört, kamp hatıra fotoğrafı ve logolu kupa hediye edilecek.
Kaynak: İHA