Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden mezun olan gençlere, "Öyle bir hayat içine gireceksiniz, öyle bir çark sizi alıp götürecek ki, burada yaşadığınız arkadaşlıkları ve hatıraları bizler gibi ileriki törenlerde sizler de hatırlayacaksınız" diye seslendi.

Vali Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Edebali Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrencilerin büyük öneme sahip bir gün yaşadıklarını belirterek, eğitim alan bir pozisyondan çıkıp hizmet eden, eğitim veren bir pozisyona geçtiklerini söyledi.

Bilecik olarak genç bir üniversiteden beklentilerinin fazlasını almaya başladıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
"Sizlerden beklentilerimiz, hem ülke hem de aileleriniz adına inanıyoruz ki, gittiğiniz her yerde beklentileri vereceğinize inancımız tamdır. Zaman çok çabuk geçiyor. Önünüzdeki dönemin çok uzun olacağını düşünmeyin. Öyle bir hayat içine gireceksiniz, öyle bir çark sizi alıp götürecek ki burada yaşadığınız arkadaşlıkları ve hatıraları bizler gibi ileriki törenlerde sizler de hatırlayacaksınız. Ülkemize layık olduğu en iyi hizmeti verip, hayatta başarılı olup, ailelerinizin bugün olduğu gibi hep gururu olmaya devam edin."
Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan da mezun öğrencilerin sadece teknik bilgilerle donatılmadığını, aynı zamanda Müslüman bir Türk evladına yakışan değerlerle de mücehhez olduklarını kaydetti.

Öğrencileri, yeni bir hayata uğurladıklarını dile getiren Özcan, "Bu kutsal topraklarda bir kutlu rüyanın devamı ve çınarın dalları gibi bugün 2 bin 700 evladımızı, dünya ve vatan sathına, ülkesine, milletine ve insanlığa hizmet etsin, acılı coğrafyanın kahrını çeken bütün çilekeş insanların acılarına merhem olsun diye gönderiyoruz. Balkanlarda, Kafkasya'da, Orta Asya'da, dünyanın her bir yerinde bizden şifa ve imdat bekleyen insanlara şifa olsun, huzur ve barış olsun diye onları uğurluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincilerine ödülleri verildi.

Tören, lisans birincisi Sabancı'nın, üniversite kütüğüne isminin bulunduğu plaketi çakması ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi. Öte yandan, Türk bayrağı ve maden işçilerinin kullandığı bir baret sahne önüne konuldu. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, başlarına taktıkları baretlerle Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden madencileri andı.
Kaynak: AA