CHP'li Melda Onur'dan Ekmeleddin İhsanoğlu yorumu: Şaşırdık

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, partisinin Ekmeleddin İhsanoğlu ismini çatı aday olarak göstermesine şaşırdığını söyledi. Onur, Alevilerin ve Gezi destekçilerinin İhsanoğlu isminden endişeli olduğunu belirtti.

CHP'li Melda Onur'dan Ekmeleddin İhsanoğlu yorumu: Şaşırdık
CHP ve MHP'nin Köşk uzlaşmasından CHP'nin tabanını rahatsız eden bir isim çıktı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP'nin çatı adayı oldu. Bu isim CHP'de şok etkisi yaratırken bazı vekillerden ve CHP tabanından tepkiler yükseldi.

'FARKLI BİR İSİM BEKLİYORDUK'
Ekmeleddin İhsanoğlu kararının açıklandığı gün Twitter adresine 'İhsanoğlu toplantıda konuşulan profile uymuyor' diye yazan Onur, katıldığı televizyon programında da benzer açıklamalarda bulundu. Alınan kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirten Onur, “Çünkü beklemediğimiz bir isimdi. Farklı bir isim bekliyorduk.” dedi.

'ALEVİLER VE GEZİ PARKINI DESTEKLEYENLER ENDİŞELİ'

CHP'nin sol bir isimi her zaman tercih ettiğini belirten Onur, “Bize en çok endişe Alevilerden ve gezi parkını destekleyenlerden geldi.  MHP, Ekmeleddin Bey'i kabul edebilir ama CHP seçmenine göre yeni bir söylem geliştirmek gerekecek.” şeklinde konuştu.