Didim’de Vakıfların Yer Sorunu Çözülüyor

Didim’de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait araziyle ilgili ihaleyi alan DİYAP.

Didim’de Vakıfların Yer Sorunu Çözülüyor
ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasındaki dava karara bağlandı ve karar Vakıflar lehine verildi.


Didim’de Dünyaca ünlü Altınkum Plajı’nın hemen yanı başında yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Eğitim ve Dinlenme Tesisi yaklaşık 10 yıl önce ihaleye çıkmış, ihaleyi ise DİYAP İnşaat Tic.Ltd. şti. kazanmıştı. İhaleyi alan şirket var olan sözleşme şartnamesinin değişmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğüne talepte bulunmuş, talep ise kabul görmemişti. Şartnamenin içeriğinin orijinal haliyle devam etmesini isteyen Vakıflar Genel Müdürlüğünün daha sonra sözleşmeyi iptal etmesinin ardından konu yargıya taşınmıştı.

Yaklaşık olarak 7 yıldır süren dava 13 Haziran 2014 Cuma günü karara bağlandı. Davaya Vakıflar Genel Müdürlüğü adına Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü avukatları ile şirket avukatlarının katıldığı öğrenilirken, hakim kararını Vakıflar Genel Müdürlüğüne lehine verdi. Şirket avukatlarının kararı temyize taşıyacağı öğrenildi.

20 bin metrekare alan içerisinde yer alan, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Eğitim ve Dinlenme Tesisi atıl olarak Altınkum’da bulunurken tesislerin kötü görüntüsü tepkileri de beraberinde getiriyordu.
Kaynak: İHA