Papa, Ukrayna ve Afganistan İçin Dua Etti

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, son dönem kayıp haberleri gelen Ukrayna ve Afganistan için dua etti.

Papa Franciscus, pazar günleri ofis penceresinden yaptığı duasının bir bölümünü uluslararası gelişmelere ayırdı. Ukrayna'da son olarak Odessa kentinde 46 kişinin yaşamını yitirmesiyle artan tansiyona değinen Papa, "Sizinle birlikte, gerginliklerin hız kesmeden devam ettiği Ukrayna'da son günlerde hayatını kaybedenler anısına dua ediyorum. Tanrı'dan tüm kalplere barış ve kardeşlik aşılamasını diliyoruz" dedi.

Afganistan'ın Tacikistan sınırı yakınlarındaki Badahşan vilayetinin Hobo Barik köüyünde aşırı yağışın ardından meydana gelen toprak kayması sonucu yüzlerce kişinin yitirdiği doğal afet için de Papa, "Afganistan'da bir köyü vuran heyelanda hayatını kaybedenler için dua ediyorum. Yüce Tanrı, ölenlerin hepsini ismen biliyor, onları huzurla karşıla ve geride kalanlara bu acıları aşacak gücü ver" şeklinde dua etti.
Bu arada Papa Franciscus, farklı ülkelerden çok sayıda ülkeden katılımcı, "masum insan hayatının kürtaj, ertesi gün hapı olarak bilinen yöntemlerle her gün sayısız saldıryla karşı karşı kaldığı" düşüncesinden hareketle insan yaşamının kutsallığını savunanları da unutmadı. Papa, Regina Coeli duası sırasında Roma sokaklarında "Yaşam için yürüyüş" yapan katılımcıları selamladı ve yaptıkları işten dolayı onları tebrik etti.
Kaynak: AA