Doğasever Salih Öztürk Fidanlarda Yaşayacak

Ocak ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden Marangoz ustası Salih Öztürk adına; Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı olan kızı Perihan Öztürk tarafından Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında bin fidanlık koru oluşturuldu.

Doğasever Salih Öztürk Fidanlarda Yaşayacak
Öztürk ailesi ve dostlarının katılımı ile ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim töreninde fidanlar Salih Öztürk anısına dikildi.
Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında oluşturulan bin fidanlık koruda eşi Nebiye Öztürk, kızı Perihan Öztürk ve oğlu Mehmet Öztürk ile sevenleri Salih Öztürk anısına fidan dikti. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Acılarımızı fidan dikerek paylaşıyoruz. Genel Müdür Yardımcımız Perihan Hanım’ın babası yitirdiğimiz Marangoz Salih Usta’yı burada yeşerecek bin fidanda yaşatacağız.” dedi.

Metin Gençol, Salih Öztürk’ün ailesine plaket takdim etti.

Duygusal anlar yaşayan Öztürk Ailesi adına konuşan Perihan Öztürk; bugüne dek pek çok fidan dikim töreni düzenledik ve ailelere bir nebzede olsa teselli olmaya çalıştık. Şu an kendi babamı fidan dikerek anıyoruz. Çok değişik duygular yaşıyorum. Babam fidanlarla bu dünyada nefes olacak, yaşayacak” diye konuştu.

Tören sonunda Öztürk ailesi ve dostları fidanları Salih Öztürk anısına toprakla buluşturdu.
Kaynak: İHA