Oba Grup İhracattaki Liderliğini Sürdürüyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ‘2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması sonuçlarına göre Oba Grup'a bağlı olarak faaliyet gösteren Oba Makarna ve İpek Yem ilk 500 içerisine girdi.


Yapılan açıklamaya göre Oba Makarna 106 milyon 178 bin 604 dolarlık ihracat ile Türkiye genelinde 142. Sırada yer alırken Gaziantep genelinde ise 7. sıradaki yerini aldı. Yine Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren İpek Yem ise 39 milyon 932 bin 354 dolarlık ihracatıyla Türkiye genelinde 495. sırada yer alırken Gaziantep genelindeki sıralamada ise 41. sırada yer aldı.

Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerinin başarı sıralamasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü hedeflerinin ihracatta daha üst sıralarda yer almak olduğunu ifade ederek, “Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ’2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması sonuçlarına iki firmamız ilk bin içerisinde önemli yerlerde bulunuyor. Oba Makarna Türkiye genelinde 142.sırada yer alırken il genelinde 7.sırada yer almıştır. Diğer taraftan İpek Yem’de ilk beş yüz firma arasına girmeyi başarmış ve Türkiye genelinde 442.sırada yer almış Gaziantep sıralamasında ise 41.sıraya yükselmiştir. Elbette bundan sonraki hedeflerimiz arasında ihraca rakamlarının arttırılması için gerekli çalışmaları sürdürmek yanında makine parkurumuza yönelik yatırımlarımızı da arttırmaktır. Modern tesislerimize yeni yatırımlarımız devam ediyor. Günlük 1000 ton olan buğday kırma kapasitemizi yeni yatırımlarımızla 1500 tona, günlük 700 ton olan makarna üretim kapasitemizi ise 1000 tona çıkarıyoruz. Bununla ilgili yatırımlarımız tamamlanmış olup gerekli çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Oba Makarnanın 2014 yılındaki en büyük hedeflerinden birisinin yurt dışında olduğu gibi yurt içi piyasalarda da ilk sıralarda yer almak olduğuna dikkat çeken Özgüçlü, “İhracat alanında sektörümüzdeki liderliğimizin iç piyasada da sürmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek bayi ağı oluşumu gerekse ürün tanıtımına ağırlık verdik. Birçok bölgede bunu tamamladık. Çeşitli araştırma şirketleri tüketiciler üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre Oba Makarna Türkiye’de markasıyla bilinen ilk üç makarna markası içerisinde yer alıyor. İç piyasalara yönelik olarak yürüttüğümüz çalışmalarla iç piyasadaki marka bilinirliğimizi de 1.sıraya yükseltmeye çalışacağız. 2014 yılı hedeflerimizden biriside Türkiye’de herkesin Oba makarnayı sofrasına taşımak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde görülen tarımsal kuraklıktan firma olarak etkilenmeyeceklerini ve gerekli önlemleri de aldıklarını ifade eden Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, “Gerek Oba Makarna için gerekse İpek Yem için gerekli ürün bağlantılarımızı kurarak yeterli oranda alımlarımızı gerçekleştirdik. Türkiye aslında tam olarak tarımsal kuraklıktan etkilenmeyecek. Tarım Bakanlığımız TMO üzerinden bu konuyla ilgili önlemleri aldı. Bizde firma olarak önlemlerimizi aldık. Fakat Türkiye’de insanlarımızın ilginç bir yaklaşımı var. Tarımsal kuraklık normalde yüzde 10 hissedilmesi gerekirken vatandaşlarımızın panik içerisinde düşmesi bunun hissedilir oranını bir anda yüzde 50’ye çıkarabilir. Bunun için sektörümüzün ve vatandaşlarımızın dikkatli olması ve olayı paniğe çevirmemesi gerekir. Tarımsal kuraklıkla ilgili paniğe gerek yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA