Sarıkamış Kaymakamlığı'ndan Proje Atağı

Sarıkamış'ta Avrupa Komisyonu Erasmus programı kapsamında 27 proje başvurusu yapıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından 2013-2014 döneminde Ar-Ge birimi danışmanlığınca 17'si, 2"si gençlik yetişkin eğitimi, 1'i mesleki eğitim, 5'i okul ortaklığı ve 2'si de okul personeline yönelik hareketlilik projesi olduğunu söyledi.

Bu tür projelerle özellikle gençlerin ufkunu açmak, gelişmiş dünyayla entegre olmalarını amaçladıklarını belirten Gürbüz, şunları kaydetti:
"Kültürler arası etkileşim, aktif vatandaşlık, girişimcilik, sağlıklı beslenme ve yaşam, finansal okuryazarlık, medya okuryazarlığı, peynir ve obsidyen taşından süs eşyaları yapımı, spor ve dil öğretimi konularında projeler hazırlandı. İnşallah Ar-Ge birimimizin büyük emek vererek hazırladığı projelerin tamamı kabul edilir. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından başvurulan "Taşın Yolculuğu" isimli gençlik projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Haziran ayı içerisinde Letonya, İtalya, Yunanistan ve Romanya'dan 28 katılımcı, Sarıkamış obsidyen taşının nasıl işlendiği ve bu bölgenin doğasını kültürünü tanımak amacıyla Sarıkamış'a gelecekler."
Kaynak: AA