Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Güroymak'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "30 Mart'ta Türkiye seçimini yaptı. Bütün tezgahlara ve saldırılara rağmen, halk AK Parti'ye yüzde 45'in üzerinde oy verdi" dedi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde iptal edilerek, 1 Haziran'da yapılması kararlaştırılan belediye başkanlığı seçimi öncesinde ilçeye gelen Bakan Eker, AK Parti Güroymak İlçe Başkanlığı binası balkonundan vatandaşlara seslendi.
Halkı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Eker, AK Parti'nin 90 ile 100 yıllık problemleri millete inanarak ve güvenerek çözmeye başladığını söyledi.

"Biz 30 sene kanlı şekilde devam eden ve Türkiye'nin en kanlı yani Kürt ve terör sorununu barışla çözerek milletin menfaatine sunduk. Çözüm süreci bunun programıdır" diyen Eker, şöyle konuştu:
"Buranın ismi asırlardır Norşin'di. Ancak bir zihniyet buranın ismini değiştirdi. İnsanlara annelerinden öğrendikleri dili yasakladılar. İlim, irfan ve irşad ocaklarına baskı yaptılar. Buralar zulüm gördü. Bunların hepsine AK Parti çözüm geliştirdi. Bugün Türkiye'de insanlar Kürt, Zaza, Boşnak ve Laz da olsa inanlar kendi kimliklerine sahip çıkıp, kendi dillerini konuşabiliyor. Türkiye'de o kadar lider geldi geçti. İçlerinde elbetteki hayırlı hizmetler yapanlar oldu. Ezanı Arapça aslına çevirdi diye Müslümanların ve dindarların dinlerini yaşamalarına imkan tanıttı diye Menderes'i astılar. Turgut Özal'a akla hayale gelmedik hakaretler yaptılar. Şimdi Tayyip Erdoğan, 'Kürt sorunu benim sorunumdur. Ben bu sorunu çözeceğim' dedi ve adımlar attı. Ancak ona türlü türlü tuzaklar, saldırılar, hain planlar ve komplolar yaptılar. En son 17 Aralık'ta biliyorsunuz yeni bir süreç başlattılar. Yeni bir saldırı mekanizması."
AK Parti'ye ve başbakana, Barzani ve Şivan Perver'in Diyarbakır Meydanı'nda Kürtçe konuştukları 16 Kasım'dan tam bir ay sonra yani 17 Aralık'ta saldırı başlatıldığını belirten Bakan Eker, AK Parti'nin lideri hiçbir tuzağa, tahrike ve komploya aldırmadan tam bir kararlılık ve inançla bu meseleyi çözme yolunda devam ettiğini dile getirdi.
Kürt meselesinin çözülmesini engellemek için bu saldırılarla AK Parti'yi zayıflatmak istediklerini vurgulayan Eker, içerde ve dışarda birçok mihrakın ortak tezgahlar kurduğunu anlattı.
- "Bunlar bazen paralel bazen de dikey oluyor"
Türkiye'de barışın kalıcı hale gelmesi için projelerini kararlılıkla, inançla uyguladıklarını ve uygulamaya devam edeceklerini belirten Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlar bazen paralel bazen de dikey oluyor. Ama bunlara aldırmadan yolumuza devam ediyoruz. Bunlar Kürt meselesinin çözülmesini istemiyor. Çünkü kan dökülmezse bu bölge daha rahat kalkınacak. Buradaki sürü varlığı 8 milyon. Eğer yayla yasakları kalkar ve meralardan istifa edilirse, bu 8 milyon değil, 10 milyon olacak. Tarihinde ilk defa küçükbaş hayvancılığı ve arıcılık için özel destekler getirdik. Faizsiz kredilerle birçok uygulama getirdik. Ama huzur ve güven bunun üstünü kapatıyor. Çünkü uzun vadeli yatırımlara yatırımcı yanaşmıyor. Çünkü orada kavga ve huzursuzluk var.Türkiye'de Kürt sorunun çözümü sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir konu değil. Bütün Ortadoğu'da zulmün sona ermesidir. Barışın Ortadoğu'ya yayılması, Türkiye'deki Kürt sorununun barış içinde çözülmesine bağlıdır."
- "Bu seçim Norşin için anlamlı olacak"
1 Haziran seçiminin Norşin için anlamlı olacağını dile getiren Eker, bu seçimin ilçenin tekrar ak belediyecilik anlayışıyla buluşmasına imkan tanıyacağını bildirdi.
Eker, konuşmasına şöyle devam etti:
"Belediyecilik bizm işimiz. AK Parti zihniyeti ve projeleri şehirleri güzelleştirmektir. Bu hadisenin önemli olduğunu milletimiz de biliyor. AK Parti ayrım gözetmeksizin her yere hizmet veriyor ve hizmet götürüyor. Bu işleri anlamak ve bilmek lazım. Bu iş tecrübe işi. Bu iş halka hizmet götürmenin kutsal değerlerine inanma işidir. Onun için AK Parti belediyeciliği önemlidir. Onun için desteklememiz lazım. Norşin'in tekrar ara verdiği ak belediyecilik hizmetleriyle yeniden buluşması vuslatının tarihi başlangıcı olacak. Onun için siz ev ev gezip, bunun önemini anlatmanız gerekiyor. İnşallah Hüseyin Mutlu ile mutlu bir geleceği beraber kuracağız."
Kaynak: AA