Kaymakam Atmaca'dan Proje Birincilerine Ödül

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen "Bu Benim Eserim" Projesi'nin Türkiye finallerinde birinci olan Fatsa Aslancami Ortaokulu öğrencilerini Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Atmaca'nın makam odasında gerçekleşen ödül töreninde, "z kronit" çalışmasıyla Türkiye birincisi olan Kübra ve kardeşi Hakan Aslan'a ödülleri verildi.

Türkiye birincisi olan Aslancami Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik eden Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, şunları dile getirdi:
"Biliyorsunuz ki Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda uyguladığı, çocuklarımızın okuldaki eğitimiyle ilgili hem de sosyal, kültürel ve bilimsel alanda çeşitli faaliyetlere katılımı noktasında özendirmek için Türkiye genelinde 'Bu Benim Eserim' Projesi başlattı. Geçmiş yıllarda Ordu birincisi olan ve bu sene de Türkiye birincisi olan Aslancami Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu birincilik bir emeğin ürünü ve bizler de bunun karşılığını çok iyi aldık. Bu dereceyi sayın Valimize ilettiğim zaman kendileri de bundan dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Öğrencilerimizin ilçemize Türkiye birinciliği getirdikleri için ben onlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Eğitime mesaisinin büyük bir kısmını ayıran sayın Valimizi öğrencilerimizle birlikte bu ayın 30'undu ziyaret edeceğiz."
Projenin sahibi Kübra ve kardeşi Hakan Aslan ise, "Projemizin amacı ülkemizde genellikle çöpe atılan ve yakacak olarak kullanılan zeytin ve çam kozalağını ham madde olarak kullandık. Bunlardan doğal, sağlam, dayanıklı pratik şekil verilebilir ve her yerde kullanılabilir, sunta mdf'den daha sert olan renkli mermeri andıran ama mermer olamayan 'z kronit' olan çalışmayı ortaya çıkardık. Projemiz Ankara'da yapılan yarışmada Türkiye birincisi oldu" dedi.

Kaynak: AA