Chp İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Şu an haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler, serbest kalmadan ve tutuklu bulunan Engin Alan Mut caddelerinde özgürce dolaşmadan ben kendimi özgür hissetmeyeceğim" dedi.

Balbay, CHP Mut İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından genel seçimi yaşayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin daha özgür bir ülke olması ve demokrasisinin yerleşmesi için mücadele edeceğini ifade eden Balbay, "Şu an haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kalmadan ve tutuklu bulunan Engin Alan Mut caddelerinde özgürce dolaşmadan ben kendimi özgür hissetmeyeceğim. Ben özgürlüğüme kavuşurken duygularımı şöyle paylaşmak istedim. Silivri'de kapılar açıldı. Birçok yurtsever özgürlüğüne kavuştu. O kapıları açan arkadaşlar sizlersiniz" dedi.

Demir parmaklıklar ardındaki en önemli şeyin orada insanın kendini yanlız hissetmemesi olduğunu aktaran Balbay, "Dışarıda omuz omuza olduğumuz binlerce insanın bizlerin yanında olduğunu bilerek kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Bizim gibi düşünen milyonlarca insanın var olduğunu bilmek, bizi geleceğe dair hep umutlu kıldı. Ayrıca Sincan ve Silivri'de bizleri sık sık ziyarete gelenler oldu. Bir hapishane sözü vardır. 'Bir ziyaret yarım tahliye demektir' derlerdi" diye konuştu.

Ziyarete, CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da katıldı.

Kaynak: AA