Zıpkınkurt ve Öztürk, Gti Genel Kuruluna Katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztük, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) olağan genel kurul toplantısına katıldı.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen genel kurulda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.nin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, yapılan gümrük kapısı modernizasyonlarının Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini söyledi.

GTİ olarak dünyada bir ilki başardıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, gümrük kapılarının modernizasyonunu yap-işlet-devret modeliyle yapan ilk ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi. TOBB Başkanı, 7 yıl önce gümrük kapılarının halini görenlerin bugün tanıyamadıklarını belirtirken, "Sizlerle beraber ülkemize dünyanın en güzel gümrük kapılarını kazandırdık" diye konuştu.

GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da şirketin çalışmaları hakkında hissedarları bilgilendirirken, alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini ve yeni projelerle daha çok çalışacaklarını anlattı.

Kaynak: AA