Sgk İl Müdürü Uzun’dan Gso’ya Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep il Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Sgk İl Müdürü Uzun’dan Gso’ya Ziyaret

İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ağcabay ve Şef Ahmet Par ile GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve Genel Sekreter Kürşat Göncü ile bir süre görüşen Uzun, SGK sisteminin son yıllarda yapılan kanuni düzenlemelerle yeni bir yapılanma sürecine girdiğini söyledi.

Yeni kurulan Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak amacıyla çalışmalar yapıldığını dile getiren Uzun, “Sosyal Güvenlik reformunu vatandaşlara anlatmak, Sosyal Güvenlik kavramının tüm bireylerimiz tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Sigortalı istihdamını teşvik etmek ve toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla kurumumuzun kuruluş kanunun kabul edildiği 16 Mayıs tarihini içine alan hafta, her yıl “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Ünverdi ise, “Dün meydana gelen kazadan dolayı ülke olarak derin üzüntü içerisindeyiz” diye konuştu.

Sigortalı çalışmanın önemine değinen Ünverdi, işveren ve çalışanların sigortalı çalışma konusunda bilinçli olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA