Vali Tekinarslan'dan İptal Edilen Seçimle İlgili Değerlendirmeler

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 30 Mart yerel seçimlerinin her aşamasının huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini ifade etti.

Vali Tekinarslan'dan İptal Edilen Seçimle İlgili Değerlendirmeler

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan açıklamaya Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun ve İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci katıldı.

30 Mart yerel seçimlerinden 5 Nisan’a kadar geçen dönemde halkın ve her iki parti yetkililerinin daima sağduyulu davrandığını ifade eden Tekinarslan “30 Mart 2014 tarihinde Ağrı ilimizde yapılan mahalli idareler seçimleri, oy verme günü dahil olmak üzere seçim takviminin her aşamasının huzur ve güven içerisinde gerçekleştiği bir seçim dönemi olmuştur. 30 Mart 2014 günü yaşanan yoğun tipi ve kar yağışına rağmen alınan tedbirlerle birlikte ilimizde oy verme işlemleri sükunetle tamamlanarak, seçim sonuçları merkez ilçe dışında diğer ilçe ve beldelerimizde netleşmiştir. Bu vesile ile seçim takvimi boyunca asayiş ve güvenlik faaliyetlerine her türlü desteği veren ve seçim sonuçlarını büyük saygı ve olgunlukla karşılayan tüm Ağrı halkına teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize, ilimize, halkımıza ve tüm adaylara hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe seçim kurulu tarafından seçimlerin iptal edildiğine değinen Vali Tekinarslan, “Bilindiği üzere anayasamızın 79. maddesi uyarınca seçimler yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılmaktadır. Bu minvalde ilimiz merkezinde seçime katılan adayların ve siyasi partilerin yasal başvuruları neticesinde il seçim kurulu tarafından oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Ancak 04.04.2014 günü yeniden başlanan oy sayımı neticesinde tarafların seçimin iptali yönündeki dilekçeleri üzerine 06.04.2014 tarihinde il seçim kurulu tarafından iptal edilmiştir. Bu çerçevede değerli halkımızın bilgi edinmesine yönelik aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur; 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanun çerçevesinde seçimlerin genel yönetim ve denetimi seçim kurullarının görev ve yetkisinde bulunmaktadır. Bu kurulların görev ve sorumluluğunda bulunan seçim sürecinin selametle tamamlanabilmesi amacıyla idare, seçim kurullarının talepleri doğrultusunda gerekli güvenlik, ulaşım ve iletişim hizmetlerini sağlamakla mükelleftir. Seçimlerin genel yönetiminden sorumlu seçim kurullarından ve adli makamlardan gelen talepler uyarınca da il merkezinde, kolluk birimleri tarafından adliye binası ve çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Seçim dönemi süresince ilimizdeki huzurlu ortamı olumsuz yönde etkileyebilecek hiçbir hadise meydana gelmemiş olmakla birlikte oy verme gününden sonra ilimizin huzur ve güven ortamını bozmak isteyen bazı kişiler tarafından kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve taşkın saldırgan eğilimler kazandırmaya yönelik bir takım girişimlerde bulunulduğu bilinmekteydi” dedi.

Yinelenecek olan seçimlerde tüm siyasi partilere başarılar dileyen Vali Tekinarslan, “Yürütmekte olduğumuz etkin güvenlik tedbirleri, tamamen Ağrı halkının can ve mal emniyetinin teminine ve kamu görevlilerinin vazifelerini huzur ve sükun içerisinde hiçbir tesir altında kalmadan icra etmelerine yönelik oldu. İl seçim kurulu kararıyla ortaya çıkan sonucun Ağrı halkı tarafından sabır, hoşgörü, saygı ve olgunlukla karşılanacağına inancımız tamdır. Güvenliğini ve huzurunu sağlamak amacıyla aldığımız her türlü önleyici güvenlik tedbirini sabırla ve sükunetle karşılayan çok değerli Ağrı halkının vakur ve saygın tutumu her türlü övgüyü hak etmektedir. Ayrıca mahalli idareler seçimlerinde yüksek bir saygı ve rekabetle yarışan tüm siyasi partilere, tüm adaylara, özelde de il belediye başkanlığı seçiminde yarışan adaylara ve onlara gönül verenlere şimdiye kadar hukuk dışı hiçbir eyleme fırsat vermedikleri için teşekkür ediyor ve yinelenecek seçimde adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA