Mersin Barosu ‘çocuk Kumbarası’ Kurdu

İçel Barosu, ‘Çocuk Kumbarası’ kurdu.

Mersin Barosu ‘çocuk Kumbarası’ Kurdu
Kumbarada toplanacak oyuncak, kitap ve giysiler ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak.
İçel Adliye Sarayı Avukatlar Odası’na kurulan ‘Çocuk Kumbarası’nın açılışı, bugün İçel Barosu Başkanı Alpay Antmen tarafından yapıldı. Baro Başkanı Antmen, baronun Çocuk Hakları Komisyonu tarafından hayata geçirilen kumbaranın açılışı öncesinde bir konuşma yaparak, amaçlarını anlattı. Komisyon üyesi avukatların da hazır bulunduğu açılışta, İçel Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında geçen pazar günü Forum İçel Alışveriş Merkezi’nde bir stant açtıklarını anlatan Antmen, “Bu stantta, ihtiyacı olan ve bu ihtiyaçlarını birer küçük dilek mektubuyla baromuza ileten 45 çocuğumuza bu hediyelerini bir gün içinde topladık. Duyarlı halkımıza ve avukatlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün de devamlı açık olacak bir kumbara açıyoruz. İçel Barosu’nun bu kumbarası sürekli burada duracak ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun bir faaliyeti olarak oyuncaklar, kitaplar ve iyi durumda olan giysileri burada toplayacağız. Çocuk Hakları Komisyonumuz bunları tasnif edecek ve ihtiyacı olan çocuklarımıza iletecek. Biz inanıyoruz ki, dayanışma, birlikte çalışma ve özveriyle altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yok” dedi.

İçel Barosu’nun kadın ve çocuk hakları ihlallerinde hep halkın yanında olduğunu da belirten Antmen, “Çocuk haklarımıza emek veren avukatlarımız sayesinde sürekli olarak çocuklarımızla irtibat halinde kalacağız. Hem onların hak ihlaline uğramalarını engelleyeceğiz hem de karınca kararınca yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde ihtiyaçlarını da bir şekilde karşılamaya çalışacağız. Baroda bir ışık yaktık. Bu tüm toplumumuza yayılır inşallah” diye konuştu.

Antmen ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar daha sonra topladıkları oyuncakları ‘Çocuk Kumbarası’na atarak, kumbaranın açılışını gerçekleştirdiler.
Kaynak: İHA