Pisidya Bölgesi Metropoliti Trambas Alanya'da

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede 72 milletten yaklaşık 30 bin yerleşik yabancı yaşadığını ve herkesin inancına göre ibadetini rahatça yapabildiğini belirterek, "Onların bizlerin bölgesinde kendi ibadetlerini yapmasında bir sakınca görmüyorum, biz onlarla birlikte Alanyayız" dedi.

Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Hıdrellez Kilisesi'nde pazar günü gerçekleşen Paskalya ayininde belediyenin ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Trambas, şöyle konuştu:
"Kilisenin içinin, dışının temizliği ve aydınlatılması için gösterilen ilgiden dolayı Belediye Başkanına ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Bölgede yaşayan Rusça konuşan Ortodokslar dini vecibelerini ayda bir kez de olsa Alanya Ayios Yeorgios Kilisesi'nde (Hıdrellez Kilisesi) gerçekleştiriyor. Dini vecibelerine düşkün olan Ortodoksların bu vecibelerini yerine getirmeleri için gösterilen gayret çok önemli."
Mahmutlar Mahallesinde ilçede yaşayan ya da tatil için gelen Ortodoksların bir araya gelebilmesi ve ibadetlerini yapabilmeleri için küçük bir toplantı merkezi inşa etmeyi planladıklarını anlatan Trambas, bu konuda da Başkan Yücel'den destek beklediklerini söyledi.


Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel ise birçok milletten insanın yaşadığı Alanya'nın farklı kültürlerin bir arada uyum içinde yaşadığı en güzel şehirlerden birisi olduğunu dile getirdi.
İlçe sakinlerinin ibadetlerini yapmasında, inançlarını yaşamasında, uygulamasında bir sakınca görmediklerini dile getiren Yücel, yabancıların bu bölgede yaşamasından keyif aldıklarını kaydetti.

İlçede 72 milletten yaklaşık 30 bin yerleşik yabancı yaşadığını ifade eden Yücel, "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde bile tüm dinler kendi ibadetlerini ve inançlarını yapabilmişlerdir. Biz ecdatlarımızın, atalarımızın yolundan gittiğimize göre onların bizlerin bölgesinde inançlarını uygulamasında, yapmasında bir sakınca görmüyorum. Biz onlarla birlikte Alanyayız" dedi.

Yücel, Alanya'da yapılması düşünülen merkez konusunda da gerekli yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA