Güney Sudan Cumhurbaşkanı Mayardit Etiyopya'da

Etiyopya'yı ziyaret eden Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, Başbakan Hailemariam Desalegn ile bir araya geldi.

Başbakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başbakan Desalegn'in başkent Addis Ababa'daki ofisinde uzun bir görüşme yapan ikili, Güney Sudan'daki son durumları masaya yatırdı.
Başbakan Desalegn, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Mayardit'e, "Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ülkelerinin nisan ayının sonunda Güney Sudan'a asker konuşlandırılması konusundaki hazırlıklarını tamamlandığını" iletti.
Mayardit ise IGAD'ın dönem başkanlığı yürüten Etiyopya'dan, Güney Sudan'da barışın sağlanması için tüm çabasını sarfetmesini talep etti.
Güney Sudan'daki krizin çözümü için arabuluculuk yapan IGAD'ın 13 Mart'taki olağanüstü zirvesinde IGAD ülkelerinden askerlerin Güney Sudan'da konuşlandırılması konusunda uzlaşmaya varılmıştı.
Güney Sudan'da Cumhurbaşkanı Mayardit'in, 16 Aralık'ta, görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı başarısız bir darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından meydana gelen krizin çözümü için arabuluculuk yapan IGAD'a, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Somali, Sudan ve Uganda olmak üzere 7 üye ülke bulunuyor.
Kaynak: AA