Pazaryolu’nda 'Annem Benim Öğretmenım Projesi”

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak’ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi anlamlı etkinliklerle devam ediyor.

Pazaryolu’nda 'Annem Benim Öğretmenım Projesi”

Erzurum’un Pazaryolu İlçesinde eğitimde kaliteyi artırma, farkındalık oluşturma ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilme adına Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi’nin eşi Gökçe Terzi; Pazaryolu’ndaki anne adayları ve anneler ile buluştu. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılacak projelerde eğitimde iyi bir anne olabilme konusunda gerekli hususlar üzerinde önemle duruldu. Gökçe Terzi, konuşmasında iyi bir anne olabilmenin, çocukların gelişim döneminde önemli olduğunu ve bu süreçte annenin bu riski iyi yönetmek, olumlu davranış kazandırmak ve öğretmenlerle de işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı. Terzi, “Değerli anneler, Hepinizin bildiği gibi “ Eğitim ailede başlar" Her anne baba çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister, içinizde şu cümleleri sarf edecek anne olmadığına inanıyorum. “Ben çocuğumu okutmayacağım, bir an önce hayata atılsın ve para kazansın” Şöyle bir söz söylenir “Aslan oğlum diyenin oğlu aslan olur, aptal oğlum diyenin oğlu aptal olur" diye... Yavrumuzun bizden tek istediği okuldan geldiğinde “bugün okulda neler yaptın, bugün nasılsın” diye birkaç cümle ile de olsa onunla ilgilendiğimizi göstermektir. Çocuk çiçek gibi ilgi ve sevgi ile büyür. Unutmamalıyız ki onlar bizim yavrularımız bizde onlar gibiydik, bu dönemleri bizde yaşadık, annemizden babamızdan göremediğimiz sevgiyi ilgiyi fırsat varken kendi çocuğumuza göstermeliyiz ve hiçbir çocuk hayırsız evlat olarak doğmaz, onu hayırsız yapan sizin çocuğunuzu yetiştirme tarzınızdır. Ben inanıyorum ki anne baba olarak onlara verebileceğiniz sevgiyi, güveni ve desteği eksik etmeyeceksiniz” diye konuştu.

Annelerin çocuklarına karşı daha duyarlı olmalarını, bütün anne ve anne adaylarına her konuda destek vereceklerini ifade eden Terzi, periyodik olarak öğrencilerin ailelerinin öğretmen ve idareciler tarafından ziyaret edileceğini de sözlerine ekledi.

Anneler ve anne adayları da Gökçe Terzi'den bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesini istediler.
Kaynak: İHA