Dp'nin Marmaris Adayı Karacan'dan Farklı Kadınlar Günü Etkinliği

Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan ve meclis üyesi adayları, 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü amacıyla kamera karşısına geçip Alo 183 Hattını ön plana çıkaran klipte poz verdi.


Karacan'ın seçim çalışmalarında karşılaştığı bayanlar ve kadın kollarının çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflarla hazırlanan klip beğeni topladı.Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na gelir elde etme amacıyla, Güldünya Şarkıları, adı altında yayınlanan pop ve rock şarkıcılarının çeşitli şarkıları yeniden seslendirdikleri "Kadınlar Vardır" şarkısının kullanıldığı klip sosyal medyada büyük ilgi gördü.Demokrat Parti marmaris Belediye Başkan adayı Mustafa Karacan yaptığı açıklamada,Aile içi şiddetin önlenmesi için göreve geldikleri anda çok daha etkili çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Kadına ve Aile içi şiddete her zaman karşıyız ve buna asla müsaade edemeyiz. Böyle bir durumu düşünmek bile kalbinizi acıtır. Ne kadınlarımızın nede çocuklarımızın şiddet gördüğü bir toplumu değil yaşamak düşünmek bile istemem. Belediye Başkanlığı görevini halkımız bize verdiği taktirde bölgemizde bu tür şiddete mağdur olan bayanlara belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız. Bu zaten bizim sosyal sorumluluk görevimiz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Alo 183 hattı, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerde dahil gelen tüm yardım çağrıları değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyor.. Özellikle İhmal istismar ve şiddet vakaları veya töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için tedbir mahiyetindeki ihbarlar, durumun aciliyeti göz önünde tutularak, vakanın bulunduğu ilin acil müdahale ekip sorumlusuna veya kolluk kuvvetlerine bilgi verilerek duruma müdahale edilmesi sağlanıyor.
Kaynak: İHA