Bursa, Almanya'daki 'Türkiye Buluşmaları'Nda Tanıtılacak

Almanya'nın Oldenlburg kentinde 12 Mayıs'ta düzenlenecek "Türkiye Buluşmaları" etkinliklerinde, Bursa'nın tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri tanıtılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk kültürünün tanıtılması, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Dobruca Sosyal Tesisleri'nde Schwandner ile bir araya gelen Altepe, Oldenburg'da 12 Mayıs'ta düzenlenecek etkinlikte Bursa'nın gölge oyunu, ipek böceği, el sanatları, tarihi ve kültürel mirasının tanıtılacağını bildirdi.
Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşının yaşadığını vurgulayan Altepe, "Mayıs ayında başlayıp yıl boyu devam edecek Oldenburg'daki etkinliklerde Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacağız. Bu etkinlik sayesinde iki toplum bir birbirine daha da yakınlaşacak" ifadesini kullandı.
Daha sonra Altepe ve Schwandner tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Altepe, konuğuna el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.
Kaynak: AA